16 augusti 2023
20:00

Hallstahammars SK FK

Referat: IK Oden - Hallstahammars SK FK

Nytt toppmöte, tabellettan IK Oden mot tabelltvåan Hallstahammars SK. Vid vinst skulle vi utöka serieledningen till 10 poäng och HSK var i princip piskade att vinna matchen för att skapa någorlunda kontakt.
Matchen var återigen flyttad till Hamre IP:s konstgräs p g a Brandthovda IP är för blöt.

Vi öppnade ganska nervöst med många felpassningar och HSK kändes hetare då de stressade oss med hög press och var först på de flesta bollarna. Därför var det helt mot spelets logik som vi tog ledningen med 1-0 efter dryga kvarten. Det var Kemo som slog ett precist inlägg som Karwan mycket spänstigt mötte med pannan och bollen seglade i en båge över målvakten in i mål!
Efter detta så blev det mycket kamp och lite spel från båda lagen. IK Oden tog tyvärr ut sin energi på domarens insats vilket gjorde att vi tappade fokus på vår egen prestation, som inte var bra i det här läget. Men i slutet av halvleken skapade vi några chanser, närmast var Moes skott på tilläggstid som målvakten fick sträcka ut sig i sin fulla längd på och Dennis var först på returen men kom lite ur vinkel för avslut så chansen gick om intet.

Händelser i 1:a halvlek
5' Kemo tappar boll på egen planhalva vilket leder till skottläge för HSK men bollen smiter utanför stolpen
10' Fin djupledsboll av Oscar som Karwan nickskarvar vidare till Dennis som kommer fri med målvakten men tyvärr skjuter utanför i mycket bra läge.
12' Bra frisparksläge för HSK men skottet går ganska högt över ribban
17' 1-0 Oden genom Karwan (assist Kemo) nickmål
18' HSK svarar direkt efter avspark med ett instick till deras snabbe forward Patient som kommer fri med Nathan går oförskräckt ut och räddar framför fötterna på honom.
22' Farlig kontring av HSK som leder till friläge men Kemo gör ett enormt hemjobb och lyckas bryta chansen!
29' Gult kort på Hampus för protest mot domslut
39' Karwan sätter ett instick till Dennis som kommer fri men blir avvinkad för offside vilket måste varit väldigt knappt
45+1' Moe går loss på vänsterkanten och försöker placera in bollen vid bortre stolpen men målvakten lyckas slänga sig och få händerna på bollen, returen till Dennis som inte kommer till skottläge tyvärr utan tar någon touch för mycket och tappar boll.

I andra halvlek fick HSK en drömöppning när vi bjuder dem på ett mål efter vår hörna. HSK rensar ut och vi försöker oss på svåra passningar in i mitten istället för att avsluta eller åtminstone lyfta in bollen i straffområdet. Vi tappar bollen och HSK slår en snabb djupledsboll till Patient som spurtar ifrån våra försvarare (som har dålig koll på honom) och inte gör något misstag när han kommer fri med Nathan utan rullar bollen enkelt förbi honom in mål.
HSK fick energi av detta och var nära att ta ledningen på ett inlägg mot bortre som nickas mot mål men Nathan lyckas styra ut bollen till hörna.
Vi gjorde några byten med 25 minuter kvar, in med Sinan och Axel Borg (lån från GIF) på varsin kant. Och det gav resultat för vi tog över matchen helt och skapade en del lägen, framförallt på vänsterkanten där Casper och Axel båda hotade deras backlinje med kvicka löpningar.
Vi hade flera bra chanser att göra segermålet, närmast kom Karwan när bollen räddades på mållinjen.
Sista 5 minuterna blev väldigt sönderryckta med flera gula kort och ren kamp för inget av lagen ville förlora matchen såklart.
Det blev inga fler mål utan slutresultat 1-1, vilket var rättvist sett till båda lagens prestationer i kväll.

Händelser i 2:a halvlek
46' 1-1 HSK genom Patient Ekele-Welo på kontring efter vår hörna
50' HSK inlägg mot bortre stolpen och nick mot mål men Nathan räddar till hörna
68' Genombrott av Axel på vänsterkanten och skott tätt utanför stolpen
71' Axel spelar in till Karwan som släpper bakåt till Hampus som skjuter över i bra läge
73' Casper vinner bollen högt upp på vänsterkanten och släpper vidare till Axel som kommer fri med skottet går tyvärr utanför bortre stolpen
80' Ranny spurtar på högerkanten och slår ett mycket bra inlägg som Karwan nickar mot mål men en utespelare lyckas rädda på mållinjen
81' Gult kort på nr 8 i HSK för protest mot domslut
81' Gult kort på Marko för protest mot domslut. Därmed är han avstängd i nästa match p g a tre varningar.
85' Gult kort på Karwan för spelförstörelse när han sparkade bort bollen efter avblåsning.

Styrelsen gav fruktkorgarna till Oscar och Casper för starka försvarsinsatser!

Vi tackar även David Olaison för sin enorma insats i IK Oden. Han ska nu gifta sig (grattis i förskott) och flyttar sedan till Stockholm för studier. David var bland de första spelarna som jag tränade i IK Oden. Han och hans bror Filip började i pojklaget 2012, nyss hitflyttade från Hult i Småland! Och David har varit IK Oden trogen sedan dess, trots anbud från klubbar i högre divisioner!